
Taşkın Moda Tekstil Logo
Taşkın Moda Tekstil adına tasarladığımız logo hakkında.
Logo, bacaklı bir karakter ile büyük harf olarak “T” üzerinden tasarlandı. T harfinin solunda Erkeği temsil eden takım elbise hatları kullanılırken, T harfinin sağ tarafında ise Kadını temsil eden elbise hatları ile tasarlandı. Renk olarak da, Erkek kısım Mavi, Kadın kısım ise Mor renk ile renklendirildi.
Taşkın Moda Tekstil, üretim yapan bir firma olduğundan elbise ikonları tercih edildi.

Uzun zamandır profesyonel olarak işin içinde olan firma, hem kadın hem erkek kesime hizmet verdiği için, logoda bu iki duyguyu yaşatacak renkler ve görseller kullandık.
Logoda kullanılan 2 adet renk, kadını ve erkeği temsil ederken, elbiselerin T harfine askıya asıldığı gibi durması bu işin içinden gelen bir sembolü göstermektedir. İlk bakışta anlam kazanmasını sağlayan renkler ile logo güçlendirilmiştir.
Sizde böyle bir logoya sahip olmak için bizimle irtibat kurun.
Logo Nedir?
Logo bir marka, kurum, kuruluş, şirket, oluşum, topluluk yada fikri temsil eden ve içerisinde grafiksel ögeleri barındıran sembol yada şekillere verilen isimdir. Logo kendi içerisinde birden fazla gruba ayrılmaktadır, bu durumun nedeni ise tasarımlarda kullanılan tekniklerden dolayıdır. Genel olarak bilinen ve aşina olduğumuz türler ise logo, logotype ve amblem tasarımlarıdır. Logolar sadece ikonik çizimler sembol şekillerden meydana gelir.
Logotypelar ise tamamen yazı karakteri ve tipografi teknikleri üzerinden hazırlanmış tasarımlardır. Her iki tasarımında kullanım alanları farklı olabildiği gibi kullanılma amaçları aynıdır. Marka, kurum, topluluk, kişi veya oluşumu temsil etmek ikisininde bilinen görevidir. Logo kelimesi Türkçe diline İngilizceden geçmiştir. Logo ile çok sık olarak karıştırılan amblem kelimesi aynı anlamı taşımamaktadır. Amblem tasarımı ve kurallarının logo tasarımına nazaran farklılıkları bulunmaktadır.
Türkçe kaynaklarda logo ve logotpye için yapmış olduğunuz aramaların çoğunda yanlış bilgi bulunmaktadır.Bunun nedeni ise logo ve logotype için sadece logo yada amblem olarak yapılan isimlendirmelerden kaynaklanmaktadır. Aslında her ikisi de farklı kavram ve hazırlama teknikleri doğrultusunda yapılır. Bu durumun karıştırılma sebebine şöyle basit bir örnek verebiliriz. Logoya simit dersek logotype’a da tereyağlı simit diyebiliriz, bir birlerine bu kadar yakın kavramlardır.
Bu durum için gösterilecek en iyi örnekler ise Coca Cola’nın kullanmakta olduğu çalışma logotype olarak isimlendirilir, Pepsi markasının kullanmış olduğu çalışma ise amblem bazlı logodur. Logo tasarım çeşitleri ve türleri hakkında hazırladığımız yazımızda bu konuyu daha detaylı olarak anlattık.